Home > Nieuws > Nieuwsbericht
12-12-2023 Welkom voor nieuwe lidbedrijven Bas van den Ende Kunststof Recycling & UPPACT
Welkom voor nieuwe lidbedrijven Bas van den Ende Kunststof Recycling & UPPACT

NRK Recycling verwelkomt de nieuwe lidbedrijven  Bas van den Ende & UPPACT. Hieronder stellen de nieuwe lidbedrijven zich aan u voor.

Bas van den Ende Kunststof Recycling
Bas van den Ende Kunststof Recycling is de verwerker van harde kunststoffen. Het bedrijf is in staat om steeds meer grondstoffen goed te scheiden en om te zetten in hoogwaardig maalgoed. Het uitgangspunt daarbij is altijd het behoud van grondstoffen (harde kunststoffen). Met de processen van Bas van den Ende Kunststof Recycling wordt het gebruik van fossiele brandstoffen teruggedrongen en vermindert de uitstoot van CO2. Gerecyclede grondstoffen van het bedrijf zijn de basis voor duurzame producten die je terugvindt in nieuwe kunststofproducten of verwerkt worden tot granulaat. Zo krijgen reststromen hun waarde terug en zorgt Bas van den Ende Kunststof Recycling voor impact op het milieu. Met het lidmaatschap hoopt de recycler de branche te ondersteunen en verdere ontwikkeling van nieuwe producten te stimuleren dan wel een bijdrage hieraan te leveren.

 

UPPACT
UPPACT is een Australisch-Nederlandse scale-up die zich richt op het maken van circulaire bouwmaterialen uit moeilijk te recyclen gemengd plastic en textiel afval. Op dit moment heeft UPPACT een test- en demo-installatie bij Bek & Verburg in de Eemshaven staan, volgend jaar hopen hoopt het bedrijf de eerste DEMO-fabriek in het Chemport Innovation Center in Delfzijl te openen.

Oprichters Michel Walstock en Jan Jaap Folmer hebben zich bij NRK Recycling aangesloten omdat zij het belangrijk vinden deel uit te maken van dit netwerk van meest gelijkgestemde bedrijven in de kunststof recycling branche, om ook met deze bedrijven in de keten samen te kunnen werken en omdat bedrijven hierin veel van elkaar kunnen leren.