Home > Nieuws > Nieuwsbericht
10-10-2023 Welkom voor nieuwe lidbedrijven Save Plastics, Du-Con Trade en MG Plastic Recycling
Welkom voor nieuwe lidbedrijven Save Plastics, Du-Con Trade en MG Plastic Recycling

NRK Recycling verwelkomt de nieuwe lidbedrijven Save Plastics, Du-Con Trade en MG Plastic Recycling. Hieronder stellen de nieuwe lidbedrijven zich aan u voor.

Save Plastics
Onze visie is een circulaire wereld, waar we gebruiken wat we al hebben en ‘huishoudelijk plastic afval’ als waardevolle grondstof zien. Een grondstof die wij gebruiken voor het maken van duurzame producten voor de buitenruimte en woningbouw. Hierin zijn wij al jarenlang koploper. Doordat we lokale oplossingen voor lokale vraagstukken zoeken is er minder import en export nodig, wat zorgt voor minder CO2 uitstoot. We delen onze kennis graag en verbinden ons graag aan lokale initiatieven.

De laatste tijd groeien we flink en met onze nieuwe aanpak om lokaal plastic te gaan recyclen hebben de hulp nodig van een instantie zoals NRK Recycling. We hopen dan ook op een organische samenwerking met NRK Recycling op het thema acceptatie en kansen van plastic recycling in nuttige producten.

Bram Peters, directeur

 

Du-Con Trade
In een wereld waar grondstoffen steeds schaarser worden is Du-Con Trade B.V. inmiddels een gevestigde naam. Als specialist en handelsfirma in secundaire grondstoffen en recycling equipment ondersteunt Du-Con Trade B.V. organisaties met diepgaande technische expertise. Du-Con Trade B.V. adviseert relaties met betrekking tot brongescheiden kunststof stomen, inclusief de afzet en opwerking van post consumer en post industrial plastics. Het bedrijf uit Velsen-Noord is VIHB-gecertificeerd en ziet het lidmaatschap van NRK Recycling als toegevoegde waarde om nieuwe relaties te ontmoeten en het bestaande netwerk uit te breiden. Tevens ziet Du-Con Trade B.V. kansen in het creëren van extra draagvlak en impact richting de diverse stakeholders, met name de Nederlandse overheid.

Cees Duijn, directeur

 

MG Plastic Recycling
Vanuit onze jarenlange missie om met onze partners in de keten slagvaardig en duurzaam samen te werken om een bijdrage te leveren aan de circulaire economie, zijn we in 2020 gestart met MG Plastic Recycling, naast ons zusterbedrijf Maton Groep. Inmiddels beschikken wij over alles wat nodig is om van gebruikte plastics een kwalitatief hoogwaardig product te maken, van PE/PP/PS tot en met ABS en van maalgoed tot en met granulaat. Wij hebben samenwerkingsverbanden met gerenommeerde partijen in ons netwerk en beschikken over het EUCertPlast certificaat.

Sam en Tom Maton, zonen van oprichter Harry Maton en beide mede-eigenaar van het bedrijf, zijn verantwoordelijk voor respectievelijk het commercieel en operationeel management. Bas Oprins vult dit jonge team aan, naast zijn functie als directeur van Maton Groep.

De belangrijkste redenen om ons aan te sluiten bij NRK Recycling zijn om kennis en ervaring met collega ondernemers in de sector uit te wisselen en een vuist te maken richting (internationale) wet- en regelgevende instanties.

Bas Oprins (links), Sam Maton (midden) en Tom Maton (rechts)