Home > Nieuws > Nieuwsbericht
27-03-2023 Genomineerden Plastics Recycling Awards Europe bekend gemaakt
Genomineerden Plastics Recycling Awards Europe bekend gemaakt

De finalisten voor de Plastics Recycling Awards Europe 2023 zijn bekend gemaakt. Wie er uiteindelijk wint in de zeven categorieën van deze awards, wordt bekend gemaakt tijdens de Plastics Recycling Show Europe op 11 mei in Amsterdam. Onder de genomineerden zijn verschillende leden van NRK Recycling en NRK Verpakkingen.

“Deze prijzen weerspiegelen de toenemende samenwerking die we zien in de hele kunststofwaardeketen, inclusief merkeigenaren, verpakkingsontwerpers, grondstofproducenten en fabrikanten van apparatuur”, aldus Ton Emans, voorzitter van Plastics Recyclers Europe. “Alle producten en projecten op de shortlist zijn gemaakt in Europa en elk product bevat minimaal 50% gerecyclede kunststoffen.”

Leden NRK Recycling
Verschillende leden van NRK Recycling zijn genomineerd voor een award. Hieronder een overzicht van alle genomineerde leden. NRK Recyling duimt met de leden mee die kans maken op een award!

 • Coolrec (NRK Recycling) (in samenwerking met Electrolux) genomineerd voor hun 700 GreenZone MaxiSpace fridge freezer
  (categorie: Automotive, Electrical or Electronic Product of the Year)
 • Coolrec Plastics (NRK Recycling) voor hun Playmobil Wiltopia Toy Range
  (categorie: Household & Leisure Product of the Year)
 • Berry Global (NRK Verpakkingen) voor hun Closed Loop Recycled Paint Containers
  (categorie: Plastic Packaging Product of the Year)
 • Schoeller Allibert (NRK Verpakkingen) voor hun Magnum Optimum® 1210 CircuLine® crate & The Corona 20-pocket beer bottle crate made from maritime plastics
  (categorie: Plastic Packaging Product of the Year)
 • Arkema (NRK Verpakkingen) (in samenwerking met ON Running) voor hun Recycling of monomaterial shoe
  (categorie: Product Technology Innovation of the Year)

Plastics Recycling Show Europe
Op 10 en 11 mei vindt in de RAI Amsterdam de Plastics Recycling Show Europe (PRS Europe) plaats. PRS Europe is een pan-Europese beurs met een uitgebreid conferentieprogramma, gericht op professionals in de recyclingindustrie. De beurs is gratis toegankelijk. Meer informatie kunt u hier vinden.