Home > Nieuws > Nieuwsbericht
12-01-2023 Jan Lenstra nieuwe CEO Veolia Nederland
Jan Lenstra nieuwe CEO Veolia Nederland

Veolia heeft bekendgemaakt dat Jan Lenstra benoemd is als nieuwe CEO van Veolia Nederland. Hij volgt Hildagarde McCarville op die sinds 2014 CEO is geweest. Lenstra was hiervoor al sinds 2014 COO, waarbij hij vooral gewerkt heeft aan het samenvoegen en optimaliseren van diverse bedrijfsonderdelen.

Veolia opereert nu ondanks meerdere overnames als één team door een goede integratie van de businessunits. Het bedrijf is met ruim 650 medewerkers al meer dan vijftig jaar actief in Nederland op het gebied van energietransitie en circulaire economie. Jan Lenstra: “Het cirkeldenken van Veolia binnen onze pijlers water, afval en energie kan ondernemers nog beter helpen hun duurzaamheidsdoelen te behalen. Als CEO wil ik graag de continuïteit behouden door de ingeslagen weg voort te zetten. Als COO heb ik mij de laatste jaren sterk ontwikkeld in circulaire economie en zie daar veel kansen. We kunnen de reststromen vanuit bijvoorbeeld de industrie nog veel beter hergebruiken om Nederland schoner en duurzamer te maken.” 

Met Jan Lenstra heeft Veolia Nederland een nieuwe CEO die de verbinding tussen de werkvloer en boardroom eenvoudig kan maken. Jan startte zijn loopbaan als servicemonteur en groeide uit tot een gepassioneerd leider met oog voor de menselijke kant van het bedrijfsleven. 

Gavin Gravison, Senior Executive Vice-President Veolia Northern Europe Zone: "We zijn verheugd met Jan's benoeming als de nieuwe CEO van Veolia Nederland. Onder zijn leiding zullen we in de voorhoede van de ecologische transformatie worden gepositioneerd terwijl we onze diensten blijven uitbreiden om oplossingen voor de circulaire economie te leveren en de energietransitie te versnellen."

Lees hier het volledige bericht