Home > Nieuws > Nieuwsbericht
17-11-2022 NRK-collega Thomas Hobé wint Student Recycling Award 2022
NRK-collega Thomas Hobé wint Student Recycling Award 2022

Tijdens het Recycling Symposium werd de Student Recycling Award uitgereikt aan NRK-collega Thomas Hobé, dat schrijft Recyling Magazine Benelux op haar website. Voor zijn studie aan de Universiteit Utrecht schreef hij de thesis About quality assurance systems in the Dutch recycling industry. De NRK feliciteert Thomas van harte met deze mooie mijlpaal!

'De Winnaar van de Recyling Award 2022 had een heel andere insteek dan de andere inzendingen', zo schrijft de jury van de award in het juryrapport. “Het is een nauwkeurig en doordacht uitgewerkte studie waarbij enerzijds stakeholders zijn geïnterviewd en anderzijds bestaande werkwijzen op het vlak van kwaliteitsborging van de zogeheten UPV’s zijn beoordeeld.

Thomas Hobé komt vervolgens tot de conclusie dat er weliswaar onafhankelijke controles worden uitgevoerd op UPV, maar dat we in Nederland best wel wat ambitieuzer en circulairder mogen worden als het gaat om het eisenpakket dat met de kwaliteitsborging samenhangt. De “fopfactor” speelt op de achtergrond nog teveel een rol. Graag meer kwaliteit en minder kwantiteit.”

De jury ziet een kans om het hele marktsegment op een hoger niveau te tillen met het onderzoek van Thomas. Ze zouden het zonde vinden als deze studie in de politieke lades onder een berg stof gaat verdwijnen. Daarom is de studie van Thomas Hobé gekozen als beste studie en verdient hij terecht de Recycling Award 2022. Tijdens het symposium werd duidelijk dat er al een recycler interesse heeft in het onderzoek van Hobé.