Home > Nieuws > Nieuwsbericht
21-10-2022 Bernard Merkx aangesteld als nieuwe algemeen directeur EUPC
Bernard Merkx aangesteld als nieuwe algemeen directeur EUPC

European Plastics Converters heeft Bernard Merkx, medeoprichter en voorzitter van Waste Free Oceans, aangesteld als de nieuwe directeur van de associatie. Hij neemt op 1 januari 2023 de functie over van Alexandre Dangis, die 30 jaar aan het roer stond van de Europese handelsgroep van converters. Merkx was als bestuurslid ook betrokken bij de Federatie NRK en NRK Recycling.

v.l.n.r. Bernard Merkx, Benoît Hennaut, and Alexandre Dangis (Foto: EUPC)

Dangis blijf betrokken bij de EUPC als senior adviseur, maar zal hij zich ook bezighouden met andere persoonlijke circulaire plasticprojecten. De verandering in het management maakt deel uit van het PolyVision-project dat in juni 2022 werd gelanceerd en dat tot doel heeft de aangesloten bedrijven tegen 2030 meer circulair te maken. 

Over de benoeming van Merkx zegt EUPC voorzitter Benoît Hennaut: “Bernard Merkx werkt sinds begin dit jaar samen met EuPC als divisiemanager Bouw & Constructie. Hij heeft altijd heel dicht bij alle EuPC-activiteiten gestaan. Bovendien zal zijn achtergrond in kunststofrecycling zeker helpen om het werk van Alexandre aan de circulariteit van onze kunststofindustrie in Europa voort te zetten.”

Bernard Merkx en de NRK
De NRK kijkt uit naar de samenwerking met Bernard Merkx. Met Bernard is er een opvolger gevonden die goed is ingevoerd in de Nederlandse context. Bovendien kent hij de NRK ook goed, want hij heeft ondermeer in de besturen van de Federatie NRK en NRK Recycling gezeten.