Home > Nieuws > Nieuwsbericht
08-07-2022 Playmobil Wiltopia: van oude koelkast naar nieuw speelgoed
Playmobil Wiltopia: van oude koelkast naar nieuw speelgoed

PLAYMOBIL en recyclingspecialist Coolrec introduceren de niuewe Wiltopia-productlijn. Het is de eerste productlijn van PLAYMOBIL waarvoor gemiddeld meer dan 80% duurzame materialen bij de vervaardiging worden gebruikt.

Dat zijn naast biobased kunststoffen vooral PCR-kunststoffen. Die zijn al door consumenten gebruikt maar worden daarna weer in de recyclingkringloop opgenomen. Dit spaart nieuwe grondstoffen, maar beschermt vooral het milieu omdat gebruikte materialen een tweede leven krijgen. Alle nieuwe artikelen in de
Wiltopia-lijn voldoen uiteraard aan de beproefde kwaliteitsnormen van PLAYMOBIL.

Van oude koelkasten naar nieuwe PLAYMOBIL-sets
Om kinderen uit te leggen hoe dat precies werkt: van een oude koelkast naar nieuw speelgoed, hebben PL
AYMOBIL en Coolrec een video gemaakt. De video laat op een kindvriendelijke manier zien hoe de Wiltopia-artikelen gemaakt worden van de gerecyclede kunststoffen die Coolrec uit afgedankte koelkasten haalt. Materialen die niet langer nodig zijn in de afgedankte koelkasten, krijgen een tweede leven om de transitie naar een circulaire economie echt gestalte te geven. De resterende kunststoffen uit de koelkasten worden vervolgens versnipperd en tot vlokken verwerkt. Met geavanceerde mechanische recyclingtechnieken worden de vlokken omgezet in Coolrec-granulaat, waarmee vrijwel alles gemaakt kan worden!

Lees meer