Home > Nieuws > Nieuwsbericht
06-07-2022 Welkom voor nieuw lidbedrijf BessTrade
Welkom voor nieuw lidbedrijf BessTrade

NRK Recycling verwelkomt het nieuwe lidbedrijf BessTrade, dat sinds 2021 werkt onder de naam VinylRecycling.com. Het bedrijf in Lelystad is, zoals de naam al zegt, gespecialiseerd in de recycling van PVC.

"Door de jaren heen hebben we een sterke expertise opgebouwd in PVC. Elke vorm van afval wordt als een uitdaging gezien en met continue toewijding en innovatie zoeken we naar pragmatische oplossingen om dit materiaal te verwerken of te hergebruiken", vertelt CEO Huib van Gulik. "Ons speelveld is ruim. Wij werken samen met productiebedrijven over de hele wereld om oplossingen te vinden voor hun productieafval of om 'gerecycleerde' alternatieven te vinden voor hun productie. Of het nu hard, zacht, plastisol of poeder is. Het is onze missie om voor alle typen een duurzame oplossing te vinden!" 

Bloody Serious
BessTrade werkt momenteel hard aan twee innovatieve projecten. "Met 'The Flooring project' zetten wij ons in voor de verwerking van vloerzeilen die zijn voorzien van een viltlaag. Deze herfst arriveert de lijn en kunnen wij succesvol vilt van pvc scheiden. Daarnaast maken wij ons hard voor de verwerking van PVC medical disposables in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat doen wij onder de naam 'Bloody Serious'. Het is de bedoeling dat deze lijn ook eind dit jaar gaat draaien." Kijk voor meer informatie op de website

Representatieve achterban
Ben Kras, voorzitter van NRK Recycling, is blij met de uitbreiding van het ledenbestand. "Gezien de vele belangrijke dossiers en ontwikkelingen in de markt en de op handen zijnde wijzigingen in wet- en regelgeving, is het belangrijk om als vereniging een sterke en representatieve achterban te hebben."