Home > Nieuws > Nieuwsbericht
20-04-2022 Twee NRK-lidbedrijven genomineerd voor publieksaward Afvalfonds
Twee NRK-lidbedrijven genomineerd voor publieksaward Afvalfonds

Op 9 juni 2022 wordt bekend wie dit jaar de winaars zijn van de Stichting Afvalfonds Awards. Twee NRK-lidbedrijven, Hordijk en Morssinkhof Plastics, zijn genomineerd voor een publieksaward. 

Albert Heijn & Hordijk
Albert Heijn start als eerste supermarkt in Nederland met het recyclen van oude PET-bakjes naar nieuwe PET-bakjes: tray-to-tray recycling. PET uit huishoudelijk verpakkingsafval is de enige soort plastic die na recycling als voedselverpakking gebruikt mag worden.

Unilever/Andrélon & Morssinkhof Plastics
Andrélon stapt over naar 100% gerecycled plastic door samenwerking met Nederlands recyclingbedrijf Morssinkhof Plastics. Morssinkhof Plastics gebruikt plastic verpakkingen afkomstig van Nederlandse huishoudens, die worden verwerkt tot een nieuwe hoogwaardige grondstof. 

Stemmen
Stem en bepaal welk van de 14 initiatieven volgens u het meeste bijdraagt aan een duurzame samenleving. Het initiatief met de meeste stemmen wint. De winnaar wordt op 9 juni a.s. bekend gemaakt. Door te stemmen maakt u kans om hierbij aanwezig te zijn. U ontvangt hierover dan automatisch bericht.

Stemmen kan hier!


Over Stichting Afvalfonds Verpakkingen
In Nederland zijn bedrijven die verpakte producten op de markt brengen wettelijk verplicht te zorgen voor het inzamelen en recyclen van de verpakkingen: de producentenverantwoordelijkheid. Stichting Afvalfonds Verpakkingen heeft de verantwoordelijkheid van deze bedrijven op zich genomen. Het verpakkend bedrijfsleven betaalt hiervoor een bijdrage per kilo verpakkingen aan Stichting Afvalfonds Verpakkingen: de afvalbeheersbijdrage. Hiermee worden de kosten voor de inzameling en recycling van verpakkingen vergoed aan de gemeenten. Meer informatie vindt u op de website van Stichting Afvalfonds Verpakkingen