Home > Nieuws > Nieuwsbericht
09-04-2022 Renewi investeert in kunststofrecycling
Renewi investeert in kunststofrecycling

Renewi gaat miljoenen investeren in een nieuwe lijn voor kunststofrecycling in Acht, bij Eindhoven. Het doel is om in 2023 met behulp van geavanceerde technologieën nog meer plastics te verwerken tot nieuwe grondstoffen en tegen betere kwaliteit.

Op dit moment geeft Renewi aan 66,5% van het totaal inkomend afval een tweede leven, maar het doel is om het recyclepercentage te verhogen naar 75%. Binnen dit Mission75 programma zijn er tal van innovatieprojecten om dit doel te behalen. Eén daarvan is het realiseren van een nieuwe recyclinglijn voor harde kunststoffen in Acht. Met deze nieuwe lijn kan Renewi niet alleen meer maar ook beter recyclen.

Duurzamer alternatief
Renewi kiest niet voor een eenvoudige ‘upgrade’ van de recyclinglijn. De voorkeur gaat namelijk uit naar een duurzamer alternatief. “Wij willen waardevol kunststofafval niet verloren laten gaan", zegt Eric Pero, Director Operations, en zo ontstond het innovatieproject Plastics Acht. “We gaan tegen de 70% recyclen in plaats van de huidige 60% én tegen veel betere kwaliteit. Investeren in een volledig nieuwe recyclinglijn moet Renewi namelijk in staat stellen om niet alleen hoogwaardige kunststoffen, zoals een harde kunststoffenmix vanuit onder andere milieustraten te recyclen, maar ook laagwaardigere harde kunststoffen. Deze vaak meer vervuilde kunststoffen, bijvoorbeeld afkomstig uit en bouw, sloop en bedrijfsafval, worden soms nog verbrand. En dat is zonde, zeker omdat hergebruik wél mogelijk is met de juiste middelen”, aldus Pero.

Lees meer