Home > Nieuws > Nieuwsbericht
13-12-2021 Coalitie Food2Food 2.0 bundelt krachten circulaire plastic voedselverpakkingen
Coalitie Food2Food 2.0 bundelt krachten circulaire plastic voedselverpakkingen

Op 3 december vond de kick-off bijeenkomst van de 'Coalitie Food2Food 2.0' plaats. Ruim dertig ketenpartners, waaronder veel leden van NRK Verpakkingen, NRK en NRK Recycling, gaan zich inzetten voor circulair gebruik van plastic voedselverpakkingen.

De focus ligt op een industriële test van CurvCode, een Nederlandse innovatie voor het scheiden van kunststoffen uit afvalstromen. Efficiënt sorteren is belangrijk voor de transitie naar een circulaire kunststofketen. Ook worden de operationele en financiële effecten van de transitie naar een circulaire kunststofketen onderzocht. Er wordt concreet uitgewerkt hoe deze nieuwe techniek kan doorgroeien naar marktacceptatie en commerciële toepassingen. De coalitie wil een tastbare bijdrage leveren aan het oplossen van het plasticprobleem.

Het recyclen van voedselverpakkingen voor eenmalig gebruik is een urgent maatschappelijk probleem. Deze verpakkingsmaterialen vertegenwoordigen ongeveer 40% van het plastic volume in Nederland en worden bijna volledig geproduceerd uit fossiele grondstoffen. Hergebruik leidt tot minder CO2-uitstoot.

Lees meer