Home > Nieuws > Nieuwsbericht
28-09-2021 Di-Plast vouchers beschikbaar voor toepassing gerecycled plastic
Di-Plast vouchers beschikbaar voor toepassing gerecycled plastic

Bent u een mkb-er of een grotere ondernemer én wilt u gerecycleerde kunststoffen in uw productieketen introduceren of verhogen? Di-Plast ondersteunt u bij de realisatie van uw project en maakt met digitale tools uw bedrijf toekomstbestendig! Tot en met 15 oktober kunnen ondernemers daarom een aanvraag indienen voor een Di-Plast voucher om dit mogelijk te maken.

Binnen het programma ondersteunen we bedrijven door middel van expertise én vouchers. Deze vouchers hebben een variërende waarde tot 7.500 euro om uw projectideeën en het creëren van nieuwe ketensamenwerkingen binnen de kunststofsector op interregionale schaal te ondersteunen.

Er zijn drie soorten vouchers, die elk unieke aspecten van uw projectideeën ondersteunen. De Matching voucher (tot 1.000 euro) ondersteunt bij het vinden van de juiste match voor een samenwerking. De Expertise voucher (tot 4.500 euro) ondersteunt bij externe en specialistische expertise. De Ketenvoucher (tot 7.500 euro) ondersteunt bij het opzetten van een project wat invloed heeft op de keten en waarbij minstens drie partijen betrokken zijn.

Als u het gebruik van gerecyclede kunststoffen in uw processen wilt introduceren of verhogen en de materiaalkwaliteit in het proces wilt verbeteren in combinatie met digitale tools, kunt u een voucher aanvragen als onderdeel van het ondersteuningsprogramma. Voor meer informatie over de voucherregeling kunt u contact met ons opnemen!

Voor wie?
Di-Plast richt zich op alle bedrijven die de ambitie hebben (meer) gerecycled plastic toe te passen in hun productieketen. Wij nodigen Compounders, verwerkers, recyclers, hercompounders, bedrijven die commercieel polymeerafval produceren, rPM-ontvangstbedrijven en handelaars uit om contact met ons op te nemen en te kijken of Di-Plast hen een stap verder kan helpen om hun bedrijf toekomstbestendig te maken.

Hoe werkt het?
De eerste call staat nog open tot en met 15 oktober. Aanmelden kan via de officiële Di-Plast website: nweurope.eu/di-plast. Wij streven ernaar het officiële aanmeldformulier voorafgaand te publiceren, zodat u uw aanvraag kunt voorbereiden en specifieke vragen aan ons kunt voorleggen.

Ondernemers vullen het aanvraagformulier in. Vergeet hierbij niet de offertes en de de-minimisverklaring. Wanneer alles is ontvangen wordt uw aanvraag beoordeeld en nemen wij contact met u op. LET OP: de regeling is open tot het budget is uitgeput.

Di-plast
Di-Plast is een Europees programma dat het gebruik van gerecycleerde kunststoffen binnen verschillende sectoren verhoogt en verbetert door middel van digitale tools. Deze tools verhogen de informatietransparantie in de waardeketen en ondersteunen verwerkers bij de aankoop en verwerking van gerecycleerde materialen.

Wilt u meer weten over Di-Plast en deze financiële steun? Meer informatie vindt u op www.oostnl.nl/di-plast. Ook kunt u contact met ons opnemen. Stuur een mail naar erik.plaggenmarsch@oostnl.nl of martijn.kerssen@oostnl.nl.