Home > Nieuws > Nieuwsbericht
15-02-2017 Attero bouwt opwerkingsinstallatie

Attero gaat op de locatie in Wijster een Kunststof Opwerkingsinstallatie (KOI) voor kunststoffolies realiseren. Deze nieuwe installatie heeft een capaciteit van 24 Kton per jaar en met de bouw is een investering van ruim 25 miljoen euro gemoeid. 

Reeds gesorteerde folies uit na- en brongescheiden kunststoffen worden warm gewassen, gemalen en omgesmolten tot LDPE-granulaat. Het grote verschil met reeds bestaande installaties is de mogelijkheid om vervuilde folies intensief te wassen en te verwerken tot een hoogwaardig en geurvrij granulaat. De Europese Unie heeft voor dit innovatieve project een LIFE-subsidie verleend. Naar verwachting gaat de bouw medio maart van start.  

De nieuwe fabriek gaat aan zeker 25 mensen werk bieden. De werving voor deze medewerkers start nu met het zoeken naar dertien operators en vijf hoofdoperators in Noord-Nederland. Voor operators biedt deze innovatieve fabriek een uitdaging, omdat de combinatie van wastechnieken voor het reinigen van plastics uit huishoudelijk afval de eerste in zijn soort in Europa wordt. Daarmee zet Attero een volgende stap in de recycling van teruggewonnen kunststof verpakkingen door er hoogwaardige granulaat van te maken en zo de kringloop van
deze soort kunststof (LDPE) te sluiten.

Kijk voor meer informatie op de website:

Bronnen: www.attero.nl