Home > Nieuws > Nieuwsbericht
18-03-2021 Publicatie Recycling Wijzer op Global Recycling Day
Publicatie Recycling Wijzer op Global Recycling Day

Het Nationaal Recycling Forum en haar oprichters FNOI, MRF, NRK Recycling en VHT hebben op 18 maart de Recycling Wijzer gepresenteerd. Het is een plan van aanpak met zeven punten om de randvoorwaarden voor hoogwaardige recycling te scheppen, en daarmee de randvoorwaarden voor het realiseren van de circulaire economie in 2050.

Hoewel duurzaamheid, de circulaire economie, klimaatverandering en ‘groen’ herstel na corona veelvuldig in de verkiezingsprogramma’s van politieke partijen voorkomen, blijft recycling - de circulariteit in de praktijk - als thema relatief onderbelicht. Dit terwijl de randvoorwaarden voor hoogwaardige recycling nog steeds niet voldoende zijn ingevuld. Klik hier om de Recycling Wijzer te bekijken

De presentatie vindt plaats op Global Recycling Day: de dag waarop jaarlijks wereldwijd aandacht wordt besteed aan het belang van recycling in een duurzame samenleving. Het is ook precies een jaar geleden dat het Nationaal Recycling Forum werd gelanceerd als platform van hoogwaardige recyclingorganisaties. NRK Recycling maakt deel uit van dit forum.