Renewi, Rodepa en Sphere introduceren circulaire foliezak

Renewi, Rodepa Plastics en Sphere introduceren samen een nieuwe volledig circulaire zak voor de inzameling van zacht kunststofafval, het zogenaamde folie. Het door Renewi ingezamelde afvalfolie wordt door Rodepa Plastics verwerkt tot recyclaat dat Sphere vervolgens gebruikt om nieuwe foliezakken van te maken. Zo ontstaat een circulair inzamelconcept waarvoor geen nieuwe fossiele grondstoffen nodig zijn en dat een significant lagere CO2-uitstoot heeft. 
 

Renewi zamelt bij een groot deel van haar klanten zachte kunststoffen zoals verpakkingsfolie in. Vaak wordt dit gecombineerd met de inzameling van papier en karton. Hiervoor worden zakken gebruikt waarin het folie wordt verzameld. Dit maakt het mogelijk kunststoffen eenvoudig aan de bron te scheiden en op een efficiënte manier te transporteren.
Door de samenwerking met zakkenproducent Sphere en kunststofrecyclingspecialist Rodepa Plastics, is Renewi vanaf nu in staat om van een deel van het ingezamelde kunststofafval, hoogwaardige nieuwe inzamelzakken te maken. De grondstoffen die hiervoor gebruikt worden, komen voortaan volledig uit eigen inzamelactiviteiten waardoor de grondstofcirkel wordt gesloten. 


Staande v.l.n.r. Paul Bruijstens (Renewi), Bas Kattenpoel (De Paauw Plasticrecycling) en Stijn van Heerbeek (Renewi)
Zittend v.l.n.r. Adriaan Pierik (Sphere Nederland), Mark Langenhof (De Paauw Plasticrecycling) en Gijs Derks (Renewi)

Gijs Derks, Commercieel directeur van Renewi, is zeer te spreken over deze samenwerking: “We willen laten zien dat circulair ondernemen niet moeilijk hoeft te zijn. Vaak is het een kwestie van een gedeelde ambitie hebben, samenwerken en gewoon doen. Met dit succes laten we dat samen met Rodepa Plastics en Sphere zien en onderstrepen we onze gezamenlijke ambities om te komen tot een circulaire economie.”

Adriaan Pierik, Commercieel directeur van Sphere vertelt: “Weer een project dat perfect past bij onze doelstelling. Ruim 40 jaar geleden begonnen we op onze productielocatie in Hardenberg al met het maken van afvalzakken van gerecycled materiaal. We waren destijds al bezig met een circulaire economie. Het is goed om te zien dat veel partijen om ons heen nu die dezelfde gedachten en ambities hebben. Immers, alleen als we in de gehele keten samenwerken kunnen we duurzaamheid tot een succes maken."

“Wij recyclen al meer dan 10 jaar kunststofafval”, zegt Mark Langenhof, Managing Director van Rodepa Plastics. "Het circulair denken zit in ons DNA. We vormen het afval van de één om tot grondstof voor de ander. Samenwerken is daarbij essentieel. Ook deze succesvolle samenwerking met Renewi en Sphere bespaart veel CO2 en geeft ons energie om verder te ontwikkelen."

« Terug naar vorige pagina

Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag
Postbus 420
2260 AK Leidschendam

Tel: 070-444 06 60
E-mail: recycling@nrkrecycling.nl
Twitter: @NRKecyclin


                   

NRK

 
 

© NRK Recycling 2019