Bedrijven vinden elkaar in chemisch recyclen van plasticafval

Renewi, SABIC en Plastic Energy hebben aangekondigd de handen ineen te slaan om de verwerking van gemengd plasticafval tot nieuwe kunststoffen in Nederland te realiseren. Het gaat om de niet-mechanisch recyclebare kunststoffen waarvoor momenteel nog geen recycle optie bestaat. Deze afvalstroom is nu nog een probleem vanwege de lage kwaliteit en gemengde samenstelling van het plasticafval.

SABIC en Plastic Energy hebben recent aangekondigd de eerste commerciële chemische recyclingfabriek te gaan bouwen voor het verwerken van plasticafval tot waardevolle grondstof voor de petrochemische activiteiten van SABIC in Europa. De grondstof, bekend als Tacoil en een gepatenteerd product van Plastic Energy, zal door SABIC in hun stoomkrakers verwerkt worden tot nieuwe kunststoffen.

Met de kennis en een breed logistiek netwerk in Nederland, heeft Renewi toegang tot een breed assortiment van gemengde plastics. Renewi zal door een effectieve en efficiënte oplossing voor de inzameling de grondstof voor deze unieke chemische recycling fabriek aanleveren. Het partnership van deze drie partijen biedt een duurzamere oplossing voor de verwerking van een afvalstroom die te gemengd en laagwaardig van kwaliteit is, voor traditionele mechanische recycling. Op dit moment wordt deze afvalstroom voornamelijk verbrand met energieterugwinning of gestort.
De verwachting is dat de fabriek, voorzien op het Chemelot terrein in Geleen, in 2021 operationeel zal zijn.Meer lezen:


« Terug naar vorige pagina

Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag
Postbus 420
2260 AK Leidschendam

Tel: 070-444 06 60
E-mail: recycling@nrkrecycling.nl
Twitter: @NRKecyclin


                   

NRK

 
 

© NRK Recycling 2019